Augusztus 1-től kerülnek ki a helyükre

2023.07.25. 18:30

Elkészültek a feketehegy-szárazréti utcák fizikai lezárásai

Több lakossági fórum előzte meg azt a döntést, amely alapján augusztus 1-től fizikailag is zsákutcává alakítanak több feketehegy-szárazéti utcát, hogy az itt egérutat keresőket kizárják.

Házi Péter

Fotó: Szigli István

Amint arról több cikkünkben is beszámoltunk, a Bodrogi, Sió, Kertész, Gaja, Régi Csóri útlakói megelégelték azt a közlekedési káoszt, amit az a sok autós okoz,  akik az Új Csóri úton kialakuló torlódás megkerülése érdekében ezekbe a  kis utcákba hajtanak be. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a kresz szerint ezekbe a keskeny utcákba tilos behajtani, amelyet tábla is jelez.

Fotó: Szigli István

Az ügyben több lakossági fórumot is tartott Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője. Mint tőle megtudtuk, elkészültek a szóban forgó utcák fizikai zárását, gyakorlatilag zsákutcává alakítását segítő nagyméretű növényládák. Ezek segítik azt augusztus 1-től, hogy az átmenő forgalmat megszüntessék. Ezek alapján tehát a Gaja és a Sió utcába csak a Régi Csóri útról lehet majd behajtani. A Bodrogi, a Gaja, a Sió és a Kertész utca, valamint a Kertész köz tehát zsákutca lesz augusztus 1-től. 

Azt csak halkan, kérdésként tesszük hozzá, hogy vajon ez a lezárás okoz-e forgalomnövekedést a Dráva utcában, s ha igen, az ott lakók nem kérnek-e majd hasonló megoldást?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában