Minden kutyatartónak nyilatkoznia kell!

2023.07.18. 11:30

Ebösszeírást végez Székesfehérvár önkormányzata

Július 1-je és szeptember 30-a között ebösszeírást végez az önkormányzat – írja az ÖKK.

Déri Brenda

Forrás: Pexels.com

Fontos tudni, hogy a város továbbra sem tervezi az úgynevezett ebadó bevezetését, de törvényi kötelezettségének eleget kell tenni az ebösszeírással, így minden ebtartónak nyilatkoznia kell a tulajdonában lévő kutyákról. Az ehhez szükséges adatlap és a tájékoztató átvehető a Városházán, de letölthető Székesfehérvár honlapjáról is. A kitöltött nyomtatványokat a megadott határidőig, szeptember 30-ig vissza kell küldeni a Polgármesteri Hivatalba, amelyet többféle módon is megtehetnek az ebtulajdonosok. Elektronikus úton, azaz e-mailben, valamint elektromos ügyintézéssel vagy papíralapon, amit postai úton vagy a Városházán kihelyezett gyűjtődobozba bedobva tehetnek meg. 

Arra a kutyatulajdonosra, aki az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem tesz eleget, állatvédelmi bírságot szabhatnak ki. Éppen ezért arra kérik a kutyatulajdonsokat, hogy segítség a hatóságok munkáját az együttműködéssel. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában