Főzőverseny, veteránjármű-találkozó, színpadi műsorok

2023.07.30. 15:23

Derűs falunap Kőszárhegyen (galéria)

Az önkormányzat az idei falunapot új helyszínre szervezte, a szombati derűs kavalkád a sportpályánál hívogatta a népeket. Főzőversennyel, veteránjármű-találkozóval, színpadi műsorral.

V. Varga József

A kőszárhegyi falunap derűs kavalkádja a sportpályánál hívogatta a népeket szombaton. Főzőversennyel, veteránjármű-találkozóval, színpadi műsorral. A székesfehérvári Kovács Tamás 1925-ös gyártású Peugeot 172r típusú veteránautója mindenkit lenyűgözött

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A fő hopmesteri teendőket a képviselő-testületi triumvirátus látta el: Fogasné Bognár Judit, Irsa-Borján Dóra és Nagy Gábor. A főzőverseny lebonyolítását Takács István alpolgármester felügyelte.

Az oldalkocsis BMW és a szóló Jawa egyaránt hófehér színben pompázott, az 1925-ös évjáratú pompás Peugeot (720 köbcenti, 4 henger vízhűtéssel, 13,5 lóerő, 3 sebesség) mindenkit lenyűgözött. Visszatérő kedves vendége a veterán járműtalálkozóknak Gellért István 1960-as gyártású Austin Healey Sprite gépe, valamint Csizmadia Károly kék rendőrségi Volgája. Karcsi szépséges kocsijának hátsó szélvédőjén a felirat mindent vitt: „Nyet komputer, nyet ABS, nyet légzsák! Nyet problem!”

Gellért István jobbkormányos piros Austinja
Fotó: Vízvári József

A sorrendben immár ötödik kőszárhegyi veteránjármű-találkozó fölött Vízvári József bábáskodott, az érdeklődők 60–70 veterán motort és autót csodálhattak meg. A veterán vasak randevúja a falu utcáit bejáró felvonulással zárult.

Amint Kosztolányi Éva művelődésszervezőtől megtudtuk: az elmaradhatatlan főzőversenyben a Deres Hajni vezette FaldFel csapat szarvaspörköltje vitte el a pálmát, megelőzve a Simon cég birkapörköltjét és a Kőszárhegyi Nyugdíjas Baráti Kör füstölt csülkös bablevesét. A legjobb sertéshúsból készült pörköltet a Tök Mindegy gárda (Juhász Krisztián és Nagy Gábor) produkálta csülökpörköltjével.

„Elég lesz?” – a főzőverseny elmaradhatatlan
Fotó: Irsa-Borján Dóra

A gyerkőcöket egyebek között számos népi játék és vízen járó henger várta, nagy forgalmat bonyolította a Dudó játszóház, valamint a mobil kalandpark, a kínálatot kézműves sarok és arcfestés színesítette.

A finom ebédet követően a színpadi programok sorát a Kenguru Ugrókötélcsoport nyitotta, majd a kőszárhegyi Tavaszi Hérics nyugdíjas kórus, a Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület és a Drop the Beat TSE mutatta be műsorát. Az aprónépet Bíró Kriszti és a BrandNyúl szórakoztatta.

Bíró Kriszti és „társfellépői”
Fotó: Fogasné Bognár Judit

A sörivó versenyen válogatott különítmények álltak ringbe, a „szomjazók viadalában” az első helyet végül a Csak Úgy Sunyiban fantázianevű alakulat gyűjtötte be, második lett a Fehérvári Kemény Mag, harmadik pedig a Palacsinta csapat.

Koncertezett a Star Voice Band és a BB Blues Band, majd a tombola és a bál előtt a sztárfellépő Dr BRS érkezett mindenki örömére. Az utcabálon Fodor Flóri, Kovács Gyuri és Nagy Zoli húzta a talpalávalót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában