Családi délután a zene és a tánc jegyében

2023.07.13. 10:00

A verbunk lesz a főszereplő a Mészeg-hegyen

A tizenegyedik Emlékparki Nyár elnevezésű eseménysorozat szombaton délután egy ingyenesen látogatható eseményre várja látogatóit.

Tihanyi Tamás

Idén tizenegyedik alkalommal kezdődött el az Emlékparki Nyár a Mészeg-hegyen

Fotó: Tihanyi Tamás

„Aki nem lép egyszerre” címmel az érdeklődők szombaton 14 órától végig kalandozhatják a Kárpát-medencét és megismerkedhetnek a verbunknak, ennek a különleges táncnak a sokszínűségével. A színpadi program a Netz Produkció családi műsorával kezdődik, majd az Arató Zenekar muzsikál. A fiatalabbak részt vehet a gyermekeknek szóló foglalkozásokon, egész délután kézműveskedhetnek, a bátrabbak kreatív játékokkal tehetik próbára ügyességüket és állóképességüket, a kisgyermekek számára pedig árnyékos játszósarok áll rendelkezésre. A programnak Szokolay Dongó Balázs rendhagyó beszélgetős koncertje is része, melynek címe: „Elindultam szép hazámból...” A résztvevők között ott lesz Szabó József János hadtörténész is.

Lehet majd bort kóstolni, bordalokat tanulni, koszorút és bokrétát készíteni. A napot táncház zárja. A katonai emlékpark munkatársai a FEOL-nak elmondták, hogy a programok ideje alatt, azaz 14 órától  az intézmény kiállításai ingyenesen látogathatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában