15 iskolát érint a fejlesztés

2023.06.13. 18:27

Zárul az oktatási intézmények vizesblokk-felújítási programja

Hamarosan lezárul a székesfehérvári általános iskolában a vizesblokkok felújítása. Már befejeződött, vagy éppen a végéhez közeledik a projekt öt intézményben, melyekkel együtt összesen 15 iskolát érint a kormány által finanszírozott fejlesztés.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Németh László Általános Iskolában tartott a város önkormányzata és a Székesfehérvári Tankerületi Központ közös sajtótájékoztatót a fehérvári oktatási intézmények vizesblokk-felújításairól. A helyszínválasztás nem véletlen, ugyanis az intézmény is azon általános iskolák sorát gyarapítja, amelyek a közelmúltban megújult mosdókat üdvözölhettek.

– A Modern Városok Program keretében nagy hangsúlyt kapott az iskolák felújítása. Összességében nagyjából 20 milliárd forint kormányzati támogatásból tudunk fejlesztéseket megvalósítani. Ez általános és középiskolákat, valamint állami és alapítványi fenntartású iskolákat egyaránt érint. A program egyik elemeként tizenöt iskolában tudtuk felújítani a vizesblokkokat, a szociális blokkokat – ismertette a fejlesztéseket Cser-Palkovics András polgármester, majd hangsúlyozta, a három ütemben megvalósult felújítások egyes intézményekben már befejeződtek, másokban már a végéhez közelednek a munkálatok.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Ez egy nagyon fontos eredmény, már csak azért is, mert területileg a város egészét érinti. A fejlesztésbe bevont 15 iskola nagyon különféle életkorú, különféle városrészekben helyezkednek el. A Tóparti Gimnáziumban és a Kodály iskolában jelenleg is zajlik a teljes felújításra vonatkozó kivitelezés. A Hétvezér és a Kodolányi tekintetében a kivitelezési közbeszerzési eljárás van folyamatban, a Vasvári Gimnázium esetében a végéhez közeledik az engedélyeztetési folyamat – tette hozzá a városvezető.

A sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester aláhúzta, a városban nincs olyan, korábban önkormányzati, ma tankerületi fenntartású intézmény, ahol ne újultak volna meg a vizesblokkok.

– Azt gondolom, ez nagyon fontos lépés, hiszen ebben volt elmaradása a városnak. Volt olyan intézmény, ahol még a tornatermi öltözőket is be tudtuk vonni a felújításba, úgyhogy igen széles körű program valósult meg – magyarázta az alpolgármester.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója ugyanekkor arról beszélt, a város országosan is elöl jár azzal a példával, hogy az intézmények, a diákok és az iskolák ügye egy közös ügy.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Hiszek abban, hogy az épített környezet is nevelő hatással bír. Azok a diákok, akik megtapasztalták a korábbi állapotot, biztos vagyok benne, hogy megbecsülik azt a felújított állapotot, ami őket fogadja, és vigyázzák, óvják annak szépségét, tisztaságát – fogalmazott Török Szabolcs.

A Németh László Általános Iskola képviseletében az intézmény igazgatója, Ollé Ferencné úgy fogalmazott, régi vágyuk vált valóra a vizesblokkok felújításával, s a gyerekek is örömmel használják a felújított helyiségeket. Molnár Tamás, a városrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, a partnerségen alapuló közös munka gyümölcse az újabb fejlesztés, és az önkormányzat továbbra is támogatja az intézményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában