Frissen Fejérből

2023.06.23. 14:05

Víz nélkül maradt több lakás, de a példás összefogás megoldotta a helyzetet

Összefogásból jeles, mondhatjuk az alábbi történetet olvasva. Este fél hét tájban derült ki, hogy egy szerelési munka után több lakás is folyóvíz nélkül maradt Fehérváron. A vízszerelők segélykiáltását meghallva a szakbolt eladója visszaautózott és ellátta őket a szükséges alkatrészekkel, így aztán késő estére mindenki vízhez jutott.

Házi Péter

Este 8-ra minden lakásban helyreállt a vízszolgáltatás

Fotó: shutterstock

Amint Egyed Attila, a szóban forgó épület közös képviselője a feolnak elmondta, a Prohászka út 56/B alatti épület földszinti lakásában a lecsatlakozó vízvezeték egyik T-idomja kilyukadt, emiatt a földszinti lakás padlóját, lábazatát áztatta a víz. Ez volt az alaphiba, amit a közös képviselő és a három vizes szakember a nap folyamán, csütörtökön elhárított. Így hát a szerelők abban a tudatban távoztak késő délután az épületből, hogy az egész házban minden rendben van. Éppen ezért nem is hagytak különösebb értesítést a szerelésről.

 Az este hazaérkező lakók azonban megdöbbenve hívták a közös képviselőt, Egyed Attilát, hogy ott állnak a lakásban egy csepp víz nélkül. Ekkor derült tulajdonképpen ki, hogy a falba bemenő vízvezeték a falon belül elágazik, s így, amikor a hibás vezetéket, a sérült szakaszt kiiktatták a szerelők, gyakorlatilag üresen, víz nélkül maradt a falban belül elágazó és tovább vezető másik vezeték. A vízszerelő szakember ekkor, már jóval a bolt zárása után, este fél hét tájban felhívta a Hollander szaniter bolt általa ismert dolgozóját, aki már vagy 20 kilométeres távolságra autózott Székesfehérvártól, hogy „baj van, vizet kell varázsolnunk a lakásokba”. Az illető azon nyomban visszafordult Fehérvár irányába, majd kinyitotta a szakboltot, így a három szerelő minden szükséges alkatrésszel felszerelkezve térhetett vissza a Prohászka Ottokár utcába. Este 8 órára így sikerült minden lakásba újra folyóvizet varázsolni.

- Számomra óriási gesztust és legfőképpen segítséget jelentett, hogy egy szakáruház munkatársai hajlandóak voltak a pihenőidejük rovására az este folyamán segítséget nyújtani. Ez egy üdítő kivétel a mai, olykor igencsak önző, rohanó világban – mondta a feolnak a közös képviselő, aki rajtunk keresztül is szeretné megköszönni a bolt munkatársainak az életmentő segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában