Ünnep

2023.06.11. 16:00

Úrnapi szentmise és körmenet Székesfehérváron

Az Úrnapjának közös ünneplése lehetőséget ad arra, hogy tanúságot tegyünk Krisztusba vetett hitünkről, és megmutassuk az egység erejét és örömét a világnak.

Hajdú Marianna

A belvárosban négy oltárt állítottak fel a körmenet útvonalán: a Szent Anna kápolnánál, a Püspöki Palotánál, a Szent Imre templomnál a Fadrusz-keresztnél, a negyediket pedig a Szent István Hitoktatási és Művelődési Háznál

Forrás: Nagy Norbert/FMH

Az Úrnapja a katolikus egyházban egy fontos ünnep, amelyen Jézus Krisztus testét és vérét ünneplik. Az Úr testének és vérének tisztelete különleges alkalom, az Eucharisztia által Jézus jelen van, és lehetőséget ad arra, hogy megerősödjünk hitünkben és közösségben. Székesfehérváron a megyés püspök vezetésével tartották vasárnap délelőtt az Úrnapi szentmisét, a Szent István Bazilikában. Spányi Antal megyés püspök szeretettel várta az ünnepi alkalomra a város papjait, a képviselőtestületi tagokat, a világi lelkipásztori munkatársakat, a Prohászka Imaszövetséget, a lelki mozgalmak, ifjúsági- és családközösségek tagjait, a cserkészeket, valamint a hívőket. 


A szentmise után a püspök körbehordozta az Oltáriszentséget a belvárosban, ahol négy oltárt állítottak fel a körmenet útvonalán: a Szent Anna kápolnánál, a Püspöki Palotánál, a Szent Imre templomnál a Fadrusz-keresztnél, a negyediket pedig a Szent István Hitoktatási és Művelődési Háznál. Minden oltárnál rövid szertartáson belül evangélium-felolvasás, ének és áldás is elhangzott. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában