Tíz év alatt nyolcvan produkció

2023.06.24. 07:45

Tizenegyedik alkalommal nyílt meg az Emlékparki Nyár (videó, galéria)

A Helyőrségi Zenekar pattogó ritmusai után Görög Viktória, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely nemrégiben kinevezett új ügyvezetője köszöntötte a tizenegyedik alkalommal, pénteken délután megnyitott Emlékparki Nyár programsorozat vendégeit.

Tihanyi Tamás

Vargha Tamás miniszterhelyettes nyitotta meg a tizenegyedik Emlékparki Nyár programsorozatot a Mészeg-hegyen

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A hadtörténelem népszerűsítése, a honvédelem gondolatának erősítése a művészet eszközeivel az, amiről az Emlékparki Nyár szól – mondta. – Egy vers, egy próza, egy dal, egy festmény vagy grafika sajátos értékével és üzenetével hozzájárul e gondolat táplálásához. Immár több mint egy évtizede fogalmazódott meg a szándék, hogy a katonai emlékpark és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete összefogásával e kulturális programsorozat testet öltsön. A mai napon immár a 11. Emlékparki Nyár kezdődik el, melyet megalapozott az előző tíz év és annak nyolcvan rendezvénye, eladóművészeti produkciója, katonazenekari koncertje és képzőművészeti kiállítása.

Az a cél, hogy a jövőben több fiatal látogassa a programsorozat eseményeit, amelyből nyolcvan volt az elmúlt tíz évben. Vargha Tamás mellett Pákozd polgármestere, Kardos Ádám
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Görög Viktória bejelentette, hogy idén a cél kettős. Egyrészt továbbra is követni kívánják az alapgondolatot, vagyis a művészetben, a katonakultúrában rejlő értékek bemutatását, másrészt keresik a lehetőségét az új műfajok megjelenítésének. Mindig és továbbra is a honvédelem ügyét szolgálva.

– Hisszük, hogy az újdonságok újabb érdeklődőket vonzanak és határozott célunk, hogy olyan eseményeket rendezzünk, amelyek a fiatalokat a korábbinál is jobban az emlékparkba csábítják majd – szögezte le az ügyvezető.

Az idei programsorozatot Vargha Tamás országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes nyitotta meg.

Az esemény résztvevői zárásként megtekintették a katonai alkotótábor művészeti munkáit a létesítmény központi épületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában