Elismerés

2023.06.15. 18:30

Tehetségesek és szorgalmasak - gratuláció a fehérvári iskolásoknak (galéria)

Csupa okos, tehetséges és szorgalmas fiatal vehette át Székesfehérvár elismerését az idei tanév tanulmányi versenyein elért eredményeikért csütörtökön. „Szép munka volt!” – gratulált a polgármester.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötte csütörtökön Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

Tehetségesek, szorgalmasak és támogató közeg veszi körül őket – így jellemezte a polgármester azokat a székesfehérvári iskolákba járó fiatalokat, akiknek most eredményeik miatt gratulálhatott az ünnepségen. A felkészítő tanárok kapcsán pedig kiemelte:

- Akik a mindennapokban, minden nehézség és meglévő probléma dacára is igenis végzik azt a hivatást, ami gyönyörű szolgálat is egyben. S ennek a szolgálatnak a gyümölcse és visszaigazolása, amikor egy-egy fiatal meg is mutatja a tehetséget, ami benne van és azt a szorgalmat, amely eredményhez vezet.

Nekik és a diákoknak mondtak tehát köszönetet és gratuláltak a Hiemer-ház báltermében a városvezetők: - Szép munka volt, az eredmény eléréséhez gratulálunk!

Az elismerések átadása előtt a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum zeneművész tehetségei – Horváth Dóra, Horváth Zsófia, Bauer Regina, Czakó Laura, Ács Fanni, Nagy Gábor, Molnár András és Szabó Levente – adtak remek műsort.

A város sokak munkáját ismerte el: az SzC Árpád Technikumból Tóth Annamária Bianka a Szakma Kiváló Tanulója Verseny Szépészet/Fodrász kategória 6. helyezését érte el, felkészítő tanárai Baracskai Zita és Kiss Viktória voltak.

Az SzC Bugát Pál Technikumból  Németh Sebestyén az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vízgazdálkodó technikus kategória 6. helyezettje, felkészítő tanárai Kusztor Attila, Farkas György, Szalai József és Bognár Zoltán. Menyhárt Máté Bendegúz az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny környezetvédelmi technikus kategória 7. helyezettje, felkészítő tanárai Molnár Mónika, Naszer Heider, Borjánné Nyul Katalin, Kanizsay Zsolt és Berki Gyöngyi. Krajnyák Mirtill az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny általános ápoló kategória 4. helyezettje, felkészítő pedagógusai Schnierer Mónika, Szemlédy Ida és Tóth Tímea.

 

Az SzC Deák Ferenc Technikumból Nagy Johanna az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vendéglátás/turisztika/szakács kategória 6. helyezettje, felkészítő tanárai Tanárki Gábor, Domán Zsuzsanna Mária és Tolonitsné Horváth Réka.

Az SzC Jáky József Technikumból Major Róbert az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny magasépítő technikus kategória 3. helyezettje, felkészítő tanára Kapás Ildikó. Járossy Máté az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny Út-vasút és hídépítési ismertek ágazat 4. helyezettje. Zámbó Bence ugyanennek a versenynek a 10. helyezettje, felkészítő tanáruk Szigeti-Szászné Nagy Csilla volt. Piller Nikolett az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny Földmérési ismeretek ágazat 1. helyezettje. Varga Mariann pedig ugyanennek a megmérettetésnek a 7. helyezettje, felkészítő tanáruk Koseczky Ádám.

Az SzC Hunyadi Mátyás Technikumból Lehota Eszter az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny ügyvitel/irodai titkár kategória 5. helyezettje, felkészítője Gyenei Magdolna.

Az SzC Széchenyi István Műszaki Technikumból Hujber Ferenc Kristóf, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny matematika kategória 6. helyezettje, felkészítő tanára Poór Mária.

Az SzC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskolából Piringer István, a Szakma kiváló tanulója verseny kőműves kategória 2. helyezettje, felkészítő tanára Papp Péter és Nyulasi István. Kerekes Kristóf az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny faipari ismeretek ágazat 6. helyezettje, felkészítője Horváth Imre.

Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI-ből a Szakma Kiváló Tanulója Verseny asztalosipari szerelő kategóriájában Frenczel András 2., Hencz Gábor 5., Horváth Milán András 4., Horváth Viktor 7., Róth András 3. helyezést, felkészítő tanáruk Fojtek Tibor és Kovács Sándor. Pánczél András a Szakma Kiváló Tanulója Verseny kerti munkás kategória 9. helyezettje, felkészítő tanárai Balogh Laura és Lohonyai Zoltán. Kovács Friderika a Szakma Kiváló Tanulója Verseny számítógépes adatrögzítő kategória 10. helyezettje, felkészítő tanárai Stadler Andrea és Csoknyai Andrea.

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolából Kővári Petra az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny informatika I. kategória 7. helyezettje, felkészítője Szűcs István. Gajda Sára ugyanezen verseny művészettörténet kategória 8. és latin nyelv kategória 4. helyezettje, felkészítője Szabó Andrea és Gajda Péter Pál.

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumból Szabó Melinda Diána az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny képző- és iparművészeti ismeretek verseny tantárgy ágazat 6. helyezettje, felkészítő tanárai Kácser László Tibor, Csala Sándor és Cservenka Edit. Csepi Dóra, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny vizuális kultúra 10. helyezettje, felkészítő tanárai Nagyné Csehi Edit és Kácser László Tibor.

Szerző: S. Töttő Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában