Alkotótábor

2023.06.29. 18:30

Tábor felnőtteknek Dinnyésen - így töltik az időt (galéria)

Felnőtteknek szervezett alkotótábort a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) Dinnyésen. Bútorfestést és csipkeverést tanulnak a résztvevők.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központ árnyas fái alatt és hűs falai között szorgoskodnak a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) táborának résztvevői ezekben a napokban. Gonda Emma, a M-ART alelnöke a feol.hu-nak elmondta: felnőtteknek szóló alkotótáborra várták a résztvevőket, akik bútorfestésre és csipkeverésre jelentkezhettek ezúttal. A bútorfestő tanoncokat Cz. Budai Katalin bútorfestő, népi iparművész, a csipkeverőket pedig Kárpáti Veronika csipkeverő szakoktató segíti a munkában.

- A bútorfestők egyik témája a pákozdi templom festett kazettáinak megelevenítése. De készítenek deszkafestményeket és irattartó papucsokat is – árulta el Gonda Emma, miközben szorgosan dolgoztak a táborozók a pergola alatt. Tobzódó színeik, mintáik folyamatosan alakultak az ecsetek alatt. Éppen úgy, ahogy a csipkeverők párnáin is csodálatosan alakultak a hófehér, aprólékos csipkealkotások.

Galéria: A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

A résztvevő hölgyek az ország különböző tájairól érkeztek a táborba, így vannak, akik itt is alszanak, s vannak, akik bejárnak a környékbeli településekről.  Persze nem csak munkával töltik az időt: körbejárják a környéket, megnézik a Velencei-tavat és persze a helyi látnivalókat. A program egészen péntekig tart.

Hasonló táborra augusztus 7-e és 11-e között kerül sor ismét: nemezelést tanulhatnak a jelentkezők Sevella Zsuzsával (melyre itt lehet jelentkezni:[email protected]). A hímzés szerelmeseinek pedig június 30-tól, azaz most péntektől lesz egy négynapos továbbképzés, melyet Szuperné Bohus Judit, háromszoros Gránátalma-díjas hímző népi iparművész tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában