Beállt a forgalom

2023.06.07. 10:17

Sztrájk okoz közlekedési fennakadást Iváncsán? (Frissítve)

Információink szerint sztrájkhelyzet alakult ki az iváncsai akkumulátorgyárnál, ami az autósforgalom számára is fennakadást okoz.

Héjj Vivien

Információink szerint gyár dolgozói sztrájkolnak

Fotó: MW

Olvasónk jelezte portálunknak, hogy a szerda reggeli órákban az iváncsai akkumulátorgyárnál sztrájk van, ami miatt jelentős forgalmi dugó alakult ki az érintett területen.

Az eset kapcsán megkerestük az érintett cég HR vezetőjét, valamint a település polgármesterét is, ám egyelőre egyiküket sem sikerült elérnünk, s megtudnunk, mi a sztrájk oka, s várhatóan meddig számíthatnak fennakadásra a településen élők és az ott áthaladók.

Az útvonaltervező információi szerint azonban az iváncsai Vörösmarty utca és a Római Katolikus Temető utca találkozásánál jelenleg is komoly forgalmi fennakadás van, a szokottnál élénkebb a forgalom a környező utcákban is.

A közösségi oldalon fellelhető információk szerint az épülő akkumulátorgyár dolgozói ki nem fizetés miatt sztrájkolnak, s a környéken kilométeres sorok vannak. Az esetre vonatkozó kérdéseinkkel a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz fordulunk, tájékoztatásuk után írásunkat folytatjuk.

Frissítés

Időközben újabb, meg nem erősített információ érkezett szerkesztőségünkhöz, mely szerint a gyárat építő munkások zárták el a bejáratot. Ennek oka, hogy - a névtelen levélíró állítása szerint - százmilliós nagyságrendben tartoznak a dolgozóknak.

Információink szerint már nincs fennakadás a közlekedésben, véget ért a forgalmi akadályt képező sztrájk.

Frissítés

Iváncsa önkormányzata arról tájékoztatta portálunkat, hogy szerda reggel valóban komoly fennakadást okozott a település közlekedésében az iparterületre bevezető út lezárása.

– Reggel 7 óra után értesítettek a település déli részén lakók, hogy fennakadás tapasztalható a Kilencedi úton, illetve a Vörösmarty utcai buszfordulónál. Mivel a helyszínre érkezve magam is ezt tapasztaltam, így a rendőrség segítségét kértem, akik ekkor már tudtak a problémáról és megkezdték annak megoldását is – tájékoztatott Molnár Tibor polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában