Egy hely, ahol a csoda megtörténik

2023.06.14. 16:22

Sütivásárral segített az alapítvány a sukorói Vadmadárkórháznak

Nem kevesebb mint 130 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági süteményvásáron, amellyel a Kis gyémántok gyermekeket támogató egyesület segített a Berkényi Tamás vezette Vadmadárkórháznak.

130 ezer forintnál is több felajánlás gyűlt össze a Vadmadárkórháznak

Fotó: alapítvány

Évente nagyjából másfélezer madár érkezik a sukorói Vadmadárkórházba. A sebesült madarak között éppúgy találunk áramütött gólyát, vércsét mint fészekből kipottyant fiókát. A madarak megmentése nem kevés összegbe kerül, ezt a Vadmadárkórház az alapítványán keresztül próbálja finanszírozni.

- Mi az otthon tartott házinyulunk betegsége által kerültünk kapcsolatba Berkényi Tamással és miután látta, milyen áldozatos és önzetlen munkát végez az állatokért, úgy döntöttem, hogy megpróbálunk neki segíteni – idézte fel a jótékonysági sütivásár előzményét Nagy Zsolt, az alapvetően szegény sorsú gyermekeknek segítő Kis gyémántok gyermekeket támogató egyesület elnöke.

Az elképzelést tett követte, Zsolték a Mentavillnél szervezték meg a vásárt, pontosabban az adománygyűjtést, ahol alig másfél óra alatt 130 ezer forintnál valamivel nagyobb összeg gyűlt össze. Ezt az adományt a hétvégén adta át Nagy Zsolt és felesége Sukorón Berkényi Tamásnak. Zsolt hangsúlyozta, a Vadmadárkórház munkája nemcsak a gyógyításról szól. Fontos szerepet játszanak az oktatásban és a kutatásban is. Az embereknek itt lehetőségük van inforrmációt szerezniük a vadmadarakról, életmódjukról és arról is, melyik faj veszélyeztetett. A kórház szervezett látogatásai során a látogatók betekintést nyerhetnek a madarak világába, és megérthetik, mennyire fontos a természetvédelem és az élőlények tisztelete. A Vadmadárkórház egy olyan hely, ahol a csoda megtörténik. Ahol a remény és a gyógyulás megérzi a szárnyak rezdülését. Ez a hely lehetőséget ad a sebesült madaraknak, hogy újra szabadon repülhessenek, vadon élhessenek és részei lehessenek a természet csodájának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában