Diákmunka

2023.06.29. 09:00

Nadapi fiatalok dolgozhatnak a helyi hivatalban

Júliusban és augusztusban dolgozhatnak diákok a nadapi polgármesteri hivatalban és óvodában. Az állami támogatással zajló programban ugyanis idén részt vesz a velencei-tavi település is.

S. Töttő Rita

Illusztráció!

Fotó: HM/HMH

Nadapi fiatalok jelentkeztek a helyi önkormányzat felhívására, melyben diákmunkára invitálták a tanulókat a polgármesteri hivatalba. A munkára hat helyi diák jelentkezett – árulta el a feol.hu-nak Köteles Zoltán polgármester, akik júliusban, illetve augusztusban dolgozhatnak majd a hivatalban és a helyi óvodában.

- Mindegyik helyszínen meglesz a feladatuk: a hivatalban az irattárat és a kiskertet gondozhatják, az óvodában pedig az óvodavezető jelöli ki számukra a feladatokat, segítenek a napi munkában, ha szükséges – tette hozzá a település vezetője. A nadapi óvodában ugyanis két hetet leszámítva ugyanúgy fogadják a gyerekeket, mint máskor.

A diákmunka kapcsán a kormányhivatalnál igényelték meg a létszámhoz szükséges státuszokat, a diákok ezt követően regisztrálhattak, majd leszerződtek velük. A napi hat órás munkáért 174 ezer forintos fizetést kapnak a nappali tagozatos iskolai jogviszonnyal rendelkező jelentkezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában