Új kompok

2023.06.27. 12:37

Most haladtak el a gyönyörű, új kompok Szabadhídvégnél, a Sió csatornán!

Házi Péter

Fotó: Szabadhídvégi önkormányzat

Amint arról beszámoltunk, néhány napja a komáromi hajógyárból indult a Balaton felé a Bahart számára elkészített két új komp és a két új katamarán. Nem egyszerű az útjuk, hiszen mire a Balatonig eljutnak, mintegy 400 kilométert kell megtenniük. Először a Dunán ereszkedtek le addig a pontig, ahol a Sió csatorna és a Duna találkozik, onnan pedig megindultak felfelé a csatornán. Mivel elég széles hajókról van szó, az érkezésük előtt egy kotróhajó is végigment a Sión. A két komp felső részét, az úgynevezett kormányállásokat már a hétvégén eljuttaták a Balatonig, most pedig, azaz kedd reggel a kompok is elhaladtak a Szabadhídvég és Mezőkomárom között haladó Sió csatornán. A képeket a szabadhídvégi önkormányzat készítette. Reméljük, hamarosan, épségben megérkeznek a kompok a Balatonhoz!

Fotó: Szabadhídvégi önkormányzat

Amint a hajókat Szabadhídvégnél követő, videózó Cseke Károlytól megtudtuk, Ábrahám Gábornak, aki  Siófoki lakos, igen sokat lehet köszönni, mert létrehozott egy riadóláncot a közösségi oldalon. Ez a facebook poszt abban segít a kíváncsiaknak, hogy a legfrissebb napi információkat olvashatták, olvashatják arról hogy hol, merre járnak a hajók Szekszárdtól-Siófokig. A Sió menti települések lakói közül nagyon sokan osztották itt meg a friss bejegyzéseket, videókat , így aki akarta, nyomon tudta követni a nem mindennapi "vándorlást".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában