Megmutatták a múltkutató munkálatokat

2023.06.12. 18:00

Mindent feltáró, régészek vezette nyílt nap volt Bakonykútiban

Nagy érdeklődéssel zajlott a hétvégén a nyílt nap a tervásatáson. A régi templomot Reich Szabina régész mutatta be, míg a szintén régész Szücsi Frigyes nem csak a múltról, a jövőről is beszélt a megjelenteknek

Palocsai Jenő

Fotó: Önkormányzat

A helyszínt a falu szélétől gyönyörű környezetben, alig tíz perces gyalogtúrával közelítették meg az érdeklődők.

-A tervásatással kapcsolatos nyílt napon a középkori kútiak által épített templom maradványainál Reich Szabina ásatásvezető régész nyújtott betekintést a település régmúltja szempontjából jelentős új eredményeinkbe, míg a koordinátori feladatokat ellátó Szücsi Frigyes régész a kutatás előzményei mellett a jövőbeli tervekbe is beavatta a látogatókat. Jóleső örömmel tapasztaltuk, hogy Bakonykúti lakossága milyen nagy érdeklődéssel kíséri a település határában zajló feltárást. Bízunk benne, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt sikerült megidéznünk a múltunk egy szeletét, és hogy a közeljövőben tartóssá válhat-e múltidézés az idilli tájban egy bemutatóhely létrehozásával, fogalmazott Marics József polgármester.

Mint azt megtudtuk, a remek sétán kívül semmiről sem maradtak le azok, akik nem vettek részt az eseményen, ugyanis a rövidesen bővebb tudósítást adnak közre az eredményekről a Szent István Király Múzeum közösségi média felületein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában