Önkéntes munka

2023.06.14. 12:30

Kigazolták a rózsákat a nyugdíjas túrázók Csákberényben

Kedden összejöttek a Csákberényi túrázók, akikhez csatlakoztak még néhányan a csoport vezetőjének, Rácz Jánosnének a felhívására és alig több mint egy óra alatt rendbe tették a falu rózsáit.

Borsányi Bea

Fotó: Rácz Jánosné

Még a koronavírus járvány alatt, 2020 tavaszán tett közzé felhívást a falu polgármestere, amelyben a lakosság segítségét kérte Csákberény parkjainak, köztereinek rendbetételéhez. A nyugdíjasokból álló csákberényi túracsoport tagjai akkor álltak össze először, hogy kitakarítsák, kigazolják a Hősök terén található mintegy 60 négyzetméteres rózsaligetet. Azóta ezt minden évben megteszik, így keddre is meghirdették a munkát. – Idén már nem először állunk neki, hiszen tavasszal a rózsákat meg is kellett metszeni. Most leginkább gazoltunk, takarítottunk. De ezt minden évben megtesszük. A Hősök terének rózsáit, illetve a buszmegállónál lévő virágokat három éve fogadtuk örökbe, azóta rendszeresen gondozzuk őket. Szívesen besegítünk ugyanakkor más helyeken is a közterületek virágágyásainak rendben tartásában – mondta a feol.hu-nak Rácz Jánosné, Babi, önkormányzati képviselő, a Csákberényi túrázók csoportjának vezetője. 

Kedden összesen 16 önkéntes kapcsolódott be a munkába, amely így alig több mint másfél óra alatt elkészült. Az önkormányzattól cserébe hideg italt és jégkrémet kaptak a kora délutáni melegben dolgozó nyugdíjasok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában