Eredményt hozott a szülők petíciója

2023.06.14. 17:30

Két első osztály indulhat szeptembertől a kulcsi iskolában

A leendő első osztályok kulcsi gyerekek szülei összefogtak, s petícióban fordultak a döntéshozóhoz, melyben megfogalmazták: szeretnék, ha szeptembertől két első osztály indulhatna a helyi iskolában. Úgy tűnik, az összefogás meghozta gyümölcsét.

Héjj Vivien

Fotó: Török Tímea / DH

Amint arról társlapunk beszámolt, Soós-Loboda Magdolna, egy leendő kulcsi első osztályos kisfiú anyukájának kezdeményezésére petíciót fogalmazott meg a szülői közösség. Azt szerették volna elérni, hogy a 2023/2024-es tanévben első osztályosként tanulmányaikat kezdő kulcsi gyerekek ne egy nagy létszámú, hanem két külön osztályban tudjanak tanulni. A támogató szülők aláírásaikkal is hitelesítették a levelet, amelyet Mészáros Lajos országgyűlési képviselőnek, Jobb Gyula polgármesternek, Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna tankerületi igazgatónak és Schinogl Ferenc iskolaigazgatónak is eljuttattak.

– Már a levél átvételekor kifejtettem, hogy mindent megteszek, hogy segíthessek a szülőknek a gyerekek érdekében. Hiszen egyetértek a közösség kérésének céljával, mert magam is hiszek abban, hogy kisebb létszám esetén hatékonyabban lehet kialakítani a diák és a pedagógus közötti kapcsolatot – fogalmazta meg álláspontját a település polgármestere, Jobb Gyula, aki a képviselő-testület elé is beterjesztette a kérést, a testület pedig egyhangúlag támogatta az ügyet.

A helyiek minden követ megmozgattak az ügy érdekében, a befektetett idő és energia pedig meghozta gyümölcsét: az ügyben pozitív döntés született, a Klebensberg Központ engedélyezte, hogy a következő tanévben két első osztály induljon a Kulcsi Fekete István Általános Iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában