Muzsika, flashmob, fagylaltkóstoló, borsófejtő verseny

2023.06.05. 08:00

Jön a nyolcadik Borsófesztivál

Idén immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Borsófesztivált, melynek június 10-én, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar ad otthont.

Déri Brenda

Fotó: FMH-Archív / NN

Ahogy a város egyik hírportálján is olvasható első alkalommal még 2015-ben szervezték meg a fesztivált, aminek alapötlete Szöllősi Istvánnéhoz, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnökéhez köthető, aki azóta is a szívén viseli a ma már tömegeket odavonzó eseményt, melynek egyik fő attrakciójaként a bátrak megmutathatják, hogy mi mindent tudnak borsóból főzni. A szervezők ehhez a főbb dolgokat biztosítják: zöldborsót, főzőhelyet, tűzifát, sörpadot és asztalt. Így a jelentkezőknek nincs más dolguk, mint regisztrálni – ezt június 7-ig tehetik meg-, illetve magukkal hozni a még szükséges fűszereket, tányérokat, na meg persze a bográcsot. A menet pedig a szokásos, bármit lehet sütni-főzni zöldborsó felhasználásával, de csak a helyszínen! A háromtagú zsűri az első három helyezettet jutalmazza meg egy-egy serleggel, de ezen túl különdíjjal illeti azt, aki a legszebben tálalt, valamint azt, akinek az ételét a közönség a legfinomabbnak ítélte.

A főzésen túl lesz még muzsika, flashmob, fagylaltkóstoló, borsófejtő verseny és még sok más. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában