Könnyen elérhetők a vízpartok

2023.06.16. 15:30

Jelentősen javult a tavak elérhetősége Fejér vármegyében

Június 17-én, vagyis a nyári szünet első napján jelentős változásokra kell számítani a vasúti menetrendek tekintetében. A változások kedvezők, így inkább több járat indul, mint azt a szorgalmi időszakban megszokhattuk. A változtatás elsősorban a Balaton elérését könnyíti meg, de a Velence megállóban is gyakrabban áll meg a vonat.

Palocsai Jenő

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

Június közepe van, így a legtöbb iskolában lezajlott a ballagás, illetve az évzáró. Az előttünk álló hétvége nemcsak a vakáció, hanem a nyári vasúti menetrend kezdete is. Az eddig megszokott IC járatok továbbra is rohannak budapesti indulással és balatonfüredi érkezéssel, ám ezen a helyzeten tovább segített a már meleg időben víz felé rohanó Vízipók. Ezt az InterRégió járatot felár megfizetése nélkül is igénybe vehetjük. Budapestről, a Déli Pályaudvarról indul, kevés helyen áll meg de Székesfehérváron mindenképpen, és viszonylag rövid idő alatt éri el a célját, Balatonfüredet. Az említett Vízipók InterRégió járat mindig páratlan óra 30 perckor indul. Június 17-től rendszerbe állítja a MÁV a Katica InterRégiót, ami páros óra 30 perckor indul a Déli pályaudvarról a Balatonra.

A Velencei-tó, konkrétan Velence város vasúton történő elérhetősége csak annyiban javul, hogy az arra járó expresszjáratok többsége megáll a tóparti városban. Ezt leszámítva a szokott időben, vagyis minden óra 10-kor és 45-kor elindulnak a Déliből a vonatok, melyek Velencén is megállnak. 

A Duna parton fűzérként sorakozó üdülőövezetek elérhetősége nem változik, vagyis a Budapest-Pécs vonalon nem lesz járatsűrítés az előttünk álló nyár miatt. 

Persze fennakadások, műszaki problémák mindig lehetnek, ezért érdemes érdeklődni indulás előtt, akár az indulási időről, akár a kerékpárok szállításáról, akár a menetidőről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában