Frissen Fejérből

2023.06.20. 13:00

Ismét Vízivárosi Kölyök Juniális a Zrínyi utcában

Idén immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kölyök Juniálist Székesfehérváron.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Horváth Miklósné, önkormányzati képviselő és Pisch Norbert főszervező, az ART Kulturális Egyesület elnöke a június 20-án tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megszokottól eltérő mondón lesz némi változtatás. Méghozzá az, hogy a helyszín, ugyan ismét a Zrínyi utca, de 350 méterrel odébb eső része, így az ott található SPAR parkoló másik részére érkezzenek a látogatók. 

– Még a kezdetek kezdetén szerettünk volna olyan ingyenes programokat, amelyek főként gyermek- és családközpontúak, hiszen rengetegen élnek Fehérvár ezen városrészén és szerencsére a kisgyermekek is nagyon sokan vannak. Ma már azt mondhatom, hogy a Kölyök Juniális egy hagyománnyá nőtte ki magát, ahol ügyességi játékokkal, zenével és különféle programokkal várjuk a kilátogató gyerekeket, szülőket és nagyszülőket – fogalmazott az önkormányzati képviselő, majd azt is megemlítette, hogy van még két másik hasonló kezdeményezésük, amelyek hasonló szellemben születtek. A Palacsintapéntek, mely az iskolakezdés előtti utolsó nyári péntek, valamint az adventi eseményük.

Pisch Norbert főszervezőtől megtudtuk még, hogy ugyan a célcsoportjuk a nagycsoportos óvodások, de azért nagyobb és kisebb gyerekek is találnak kedvükre valót a juniálison. Idén az odébb költözésen túl annyi ’újítás’ lesz még, hogy ismét eggyel több ügyességi próbát kell végrehajtaniuk a résztvevő lurkóknak, hiszen, ahogy az lenni szokott évről évre eggyel nő a próbák száma, ám azt, hogy ez idén mi lesz meglepetésnek szánta. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az ingyenesen látogatható családi program június 24-én, reggel fél 10-től kezdődik és a fent említetteken túl kilátogatnak és bemutatókat tartanak városunk szolgáltatói, valamint Cser-Palkovics András polgármester is, a zenéről pedig a Pitypang zenekar gondoskodik. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában