Hamarosan megoldódik a csapadékvíz-elvezetés

2023.06.28. 17:30

Idén megkezdődnek a tényleges munkálatok Sárszentmihályon (galéria)

A szerdán bemutatott projekt célja, hogy biztosítva legyen a vízelvezetés az érintett területeken, amelyet folyamatosan érintenek a csapadék okozta károk és vízelöntések a településen. A tervezett fejlesztés részeként a vízelvezető hálózat 842 méter hosszan valósul meg, amely magában foglalja az árok burkolását, az átereszek cseréjét és az árkok profilozását.

Hajdú Marianna

Már a jövő év végére meoldódhat Sárszentmihály csapadékvíz elvezesének a gondja, köszönhetően a hatalmas pályázati összegnek.

Forrás: Fehér Gábor/FMH

Az ünnepélyes nyitórendezvényen, Óber Andrea polgármester hangsúlyozta, hogy a települést gyakran sújtják villámárvizek, és a Fő utcán felgyülemlő víz veszélyezteti a forgalmat. A beruházás célja, hogy minél előbb megoldást nyújtson a vízelvezetésre és csökkentse a vízelöntési problémákat.

A projektet hazai és uniós forrásokból biztosítják. A projekt a támogatási szerződés megkötésével 2013 januárjában kezdődött és tervezetten 2025 szeptemberéig befejeződik. Bár a település vezetője azt is kiemelte, szeretnék a munkálatokat előbb befejezni és akár már 2024 év végére a projektet lezárni.

Sárszentmihályon az elmúlt években számos pályázatot nyertek, és sikeresen valósították meg a tervezett beruházásokat. A legjelentősebb ezek közül az óvodaprojekt, amelyet a település kiemelt pályázat keretében nyert el. Az új óvodaépület jelentős fejlesztés a településen.

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke azt is elmondta a feol.hu-nak, hogy a település történetének eddigi legnagyobb pályázati támogatását nyerték el a jelenlegi projekt során, és reményei szerint az érintett utca lakói számára javulni fog a komfortérzet és megszűnik a vízelöntés problémája.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában