Tipp hétvégére

2023.06.16. 19:00

Idén már Csókakőn is szedhetnek levendulát a virág szerelmesei

Aki most vasárnap, vagy a jövő hétvégén kirándulást tervez Csókakőre, bátran belekalkulálhat egy kis levendulaszedést is, ugyanis idén már erre is lehetőség van Rácz Szilvia többszáz töves angol, illetve francia levendula ületvényén.

Borsányi Bea

Száradnak a csokorba kötött levendulák Rácz Szilviánál

Fotó: Cseh Szilvia

Rácz Szilvia ezer tő levendulát ültetett két évvel ezelőtt, amelyek közül most mintegy négyszáz borult virágba a Csókakőn található 86/4 helyrajzi számú belterületi telken, ami a József Attila utcából nyílik. – A lányom kutyafotós és három éve a közeli Orondon szeretett volna levendulásban ebeket fotózni, amiért a kinézett hely tulajdonosa olyan óradíjat kért, hogy a szavunk is elállt. Akkor mondtam a lányomnak: „ültetek én neked pár tő levendulát!” Így kezdődött. Aztán annyira belejöttem, hogy ezer tőig meg sem álltam – árulta el a feol.hu-nak Rácz Szilvia, aki a levendula virágából szörpöt és szappant is készít, de a sokak által kedvelt illatpárnák is megtalálhatók a kínálatában. Hosszabb távon levendulaolajat is szeretne készíteni.

Az ültetvény tulajdonosa június 18-án, valamint június 24-25-én 10 és 19 óra között vár mindenkit, aki szeretne levendulát szüretelni. Ollót, lehetőség szerint, vigyenek magukkal, bár, ha véletlenül otthon marad, az sem probléma, a helyszínen is tudnak néhány darabot biztosítani. Szedőzsákot szintén adnak. Aki pedig szakszerű segítséget igényel annak tekintetében, hogy az angol, vagy a francialevendulát válassza, természetesen Szilvia abban is a rendelkezésükre áll! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában