Frissen Fejérből

2023.06.19. 21:22

Gyászol a Szent György Kórház, elhunyt Varga Miklós főorvos

Nagyon sokan ismerték a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház baleseti sebészeti osztályának főorvosát, Varga Miklóst. A nyugodt, halk szavú főorvost most az egész kórház és valószínűleg sok egykori, jelenlegi betege is gyászolja.

Házi Péter

Elhunyt  Varga Miklós, aki 1974 óta a Szent György Kórház Baleseti Sebészeti Osztályának főorvosa volt és nyugdíjba vonulása óta is a gyógyításnak szentelte életét - számolt be a szomorú hírről a kórház honlapja. 

A megyei kórház a nagyszerű kolléga, Szarvas József (a Kézsebészeti Részleg részlegvezetőjének) visszaemlékezésével búcsúzott a nagyszerű kollégától. Mint a visszaemlékezésből kiderül, Varga Miklós 1948. 11. 28-án született Bakonysárkányban, négy éves korától Székesfehérváron élt. 1967-ben érettségizett az akkori nevén József Attila Gimnáziumban. Ugyanebben az évben nyert felvételt a Pécsi Orvostudományi Egyetemre, ahol 1973-ban szerzett általános orvosi diplomát, az egyetem befejezését követően közel egy évig tartalékos tiszti képzésen vett részt. 1974 óta dolgozott a kórház Baleseti Sebészeti Osztályán, ahol 2002-ben nevezték ki főorvosnak.

"Szakmai tevékenységét az új eljárások iránti fogékonyság, a bravúros műtéti technika jellemezte. Gyakran vállalt általános sebészeti jellegű feladatokat is. Nem volt, aki ne ismerte volna Székesfehérváron, ezért nagyon sokan fordultak hozzá, ő pedig teljes elhivatottsággal minden beteget ellátott. Nyugdíjba vonulása óta is aktívan szerepet vállalt a betegellátásban, részt vett a traumatológiai ügyeletekben, baleseti szakrendelést látott el – nyugdíjas éveiben is a betegek gyógyulásáért dolgozott. A hivatása mellett a négy gyermekéről való gondoskodás állt első helyen az életében. .... Sokáig küzdött a rátörő rosszindulatú betegséggel. A harcban több csatát megnyert, ezek között vissza-visszatért dolgozni, de a végső küzdelemben mégis csak a betegség győzedelmeskedett. Kiváló kollégát veszítettünk el, nyugodj békében Miklós!” - búcsúzott tőle Szarvas József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában