Feol podcast

2023.06.14. 12:13

Feol podcast: kémgyanús gólyákról, autókra támadó madarakról és más furcsaságokról Fenyvesi Lászlóval

Fenyvesi László igazi otthona Dinnyés, a közeli fertő, a madarak és a hagyományos magyar háziállatok megunhatatlan világa. Évtizedek óta szívesen osztja meg bárkivel, különösen a gyerekekkel mindazt, amit tud

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fenyvesi László, a Duna-Ipoly Nemzeti Park környezeti nevelője, a dinnyési Madárdal Tanösvény házigazdája a Feol podcastjában többek között arról beszél, hogy egy gólyát a jeladója miatt kémnek néztek a Közel-Keleten és a madarat lényegében börtönbe csukták. A szakember a hosszú vándorutak veszélyeiről, az emberek kapzsiságáról, a legjobb madaras élőhelyekről, fecskékről és ragadozókról, autókra támadó gólyákról is szólt abból az alkalomból, hogy egymás után negyvenkét gólyafiókát gyűrűzött meg Fejér vármegye hat településén: Kisfaludon, Pákozdon, Kápolnásnyéken, Dinnyésen, Elzamajorban és Seregélyesen. Ha szereti a madarakat és a nagyszerű embereket, érdemes őt meghallgatnia!

Szerző: Tihanyi Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában