Elismerés

2023.06.25. 12:26

Díjátadóval zárult a természetvédők találkozója (galéria)

Székesfehérváron tartották a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 32. Országos Találkozóját. A három napos rendezvény ünnepélyes díjátadóval zárult.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jót, s jól! – önkormányzatok és közösségek jógyakorlatai a helyi erőforrások megőrzéséért címmel tartották a zöld civil szervezetek legutóbbi, székesfehérvári találkozóját. A szakmai rendezvény központi témái voltak többek között a természetalapú megoldások, a lehetőségek és kihívások az energetikában, illetve az energiaszegénység.

A civil mozgalomért tevékenykedők munkájának elismeréseként vasárnap délelőtt díjátadóval zárult a találkozó. Posztumusz Zöld Civil Emlékdíjat kapott Mangel Gyöngyi biológus újságíró, Rohály Gábor, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület elnöke, Gellért Miklós Endre komposztgazda, Hajósy Adrienne geofizikus és Foltányi Zsuzsa, az Ökotárs Alapítvány első igazgatója.

Az idei évben Zöld Civil Díjban részesült Kalas György jogász, a Reflex Környezetvédő Egyesület jogtanácsosa és Lányi András író, filozófus, a hazai ökológiai mozgalom ismert alakja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában