Vajon mi bőszítette fel ennyire?

2023.06.27. 11:30

Begurult a fiatal Csóron, ezért lecsapta a buszmegállót, mint Hanzi a makk alsót

Valószínűleg a szülők fizetik meg a gyerekük károkozását, ha nem akarnak feljelentést csemetéjük ellen.

Hajdú Marianna

Fotó: Gombaszögi-Szalai Tímea

Néhány hete számoltunk be arról, hogy Csóron megrongálták a Csuka Csárda előtti üveg buszmegállót. Az elkövetőt "nagy erőkkel” keresték a településen. Az önkormányzat közösségi oldalán is hirdette: minél előbb szeretné a buszmegálló rongálóját kézre keríteni, aki bármilyen információval rendelkezik, ne tartsa magába.

– Azóta a tettes megvan, csak most valamilyen okból kifolyólag nem nagyon tudott magának üvegest találni – számolt be a fejleményekről Csete Krisztián, a település vezetője a feol.hu érdeklődésére. – Beszéltem vele, próbáltam sürgetni, egyelőre még nem történt meg a csere. 

Mint kiderült, egy vidéki srác volt az, aki belekötött a csóriak buszmegállójába. Összejövetelen vett részt azon a hétvégén Csóron. Éppen a hazaútjára készült, amikor valamilyen okból kifolyólag – ahogy a polgármester fogalmazott – elborult az agya és ököllel beütötte az üveget.

– Nyomoztunk, próbáltuk a szálakat felgöngyölíteni. A közösségi oldalra is kitettük a történetet. A lakosság segített, innen kaptunk értékelhető információkat, amivel már nem volt túl nehéz a nyomára bukkanni. 

A fiatal fiú ellen a polgármester nem tett feljelentést, egyelőre – ahogy mondja. Az okozott kárt nagyjából 80 és 100 ezer forint közzé saccolta a település vezetője. Ki kell cseréltetnie azt az üvegtáblát a fiúnak, amit beütött. Végső határidőt még nem kapott a helyreállításra, de mivel késlekedik a rendbetétel, a vezető úgy döntött, határidőt tűz majd ki a teljesítésre. Amennyiben nem készül el a betört üvegtábla cseréjével a megadott határidőig a károkozó, a polgármester megteszi ellene a feljelentést a rendőrségen. 

– Mivel az elkövető még diák és saját bevétellel nem rendelkezik, nagy valószínűséggel a szüleinek kell majd fizetni – tette hozzá a polgármester. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában