Költözik az iskola

2023.06.29. 14:30

Az egész tanévet a Palotavárosban töltheti a Tóparti Gimnázium

Amint arról már hírt adtunk, szeptemberben már új helyszínen kezdi a tanévet a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium diáksága és tanári kara. A költözéssel kapcsolatos kérdéseinkre a tankerület reagált.

Héjj Vivien

Az intézmény költözése több mint 700 tanulót és 62 pedagógust érint

Fotó: FMH-archív

A Csónakázó-tó partján álló intézmény felújítása január óta gőzerővel zajlik: a felújítási munkálatok során megújul a tornaterem, kicserélik a nyílászárókat és a homlokzati szigetelést, valamint az épület teljes belső felújítást kap.

A munkálatok idejére az intézmény költözni kényszerül, átmenetileg a Bory Jenő Általános Iskola megüresedett épületében helyik el az iskolát. A folyamat részleteiről a fenntartótól kértünk tájékoztatást. Feltett kérdéseinkre, miszerint a költözés minden osztályt és minden évfolyamot érint-e, valamint, hogy a tanév rendjét befolyásolja-e a változás, az alábbi választ kaptuk.

– A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium ideiglenes költözése várhatóan 738 tanulót és 62 pedagógust érint. Székesfehérvár polgármesterének tájékoztatása szerint a felújítás nagyjából 15 hónapot vesz igénybe, vagyis az átköltözés várhatóan a következő teljes tanévet érinti. A költözés a tanévkezdést nem fogja hátráltatni. A munkálatokat úgy szervezik, hogy a lehető legkevesebb fennakadást és kényelmetlenséget okozzák a tanulók és az alkalmazottak számára – fogalmazott Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában