Vetélkedő

2023.06.07. 17:30

A Zengő Erdő lakóival és a Tündérrel kalandoztak az idén

Kedden zárult a bicskei Nagy Károly Városi Könyvtár idei tanévre meghirdetett gyermekkönyvtári olvasásnépszerűsítő vetélkedője, amelyen 177 kisiskolás vett részt a bicskei és környező települések iskoláiból.

Borsányi Bea

Az idei vetélkedő legjobbjai

Fotó: Nagy Károly Városi Könyvtár

A résztvevők három fordulón keresztül kalandoztak Garay Zsuzsanna A csalárd cukorka című meséjének hőseivel. A vetélkedőbe a nagyobbak olyan fejtörő rejtvények megoldásával kapcsolódhattak be, amihez egy kis kutakodás is szükségeltetett, jó esetben persze a könyvtában, de a válaszok az internet segítségével is megtalálhatók voltak. A kisebbektől pedig rajzos formában várták a megoldásokat. A verseny május 10-én zárult, az eredményhirdetést kedden tartották a könyvtárban, ahová mind a 177 résztvevő kisdiákot meghívták. 

A legügyesebb tanulók részére Bálint Istvánné, Bicske város polgármestere adta át a díjakat – pl. színes ceruzát, könyvet, füzetet és más apróságokat -, a meglepetés vendég pedig az idei játék alapjául szolgáló mese írója volt. Minden résztvevőnek szóló ajándék volt a meseregényből készült, de vele azonos címet viselő bábelőadás a Babos Bárbos Társulat előadásában. 

- Több mint 20 éve rendezzük meg ezt a vetélkedőt, aminek a lelke Pertl Róbertné Gizi néni, könyvtáros. A megoldandó feladatok minden évben egy meseregényhez kapcsolódnak és az általános iskola alsó tagozatosainak szólnak. Ha a vetélkedőn résztvevő gyerekek számát nézzük, ez évenként változó, viszont nagyon örülök annak, hogy idén a korábbiaknál több, összesen hét településről jöttek a gyerekek, így Bicskén kívül Vértesboglárról, Alcsútról, Felcsútról Tabajdról, Etyekről és Csabdiról – árulta el Endrédiné Szabó Erika, a könyvtár igazgatója, aki hozzátette: reméli, hogy a játékban résztvevők közelebb kerültek a könyvtárhoz és az olvasáshoz. 

A közel 200 kisdiák ha zsúfoltan is, de azért befért a könyvtárba az eredményhirdetésre
Fotó: Nagy Károly Városi Könyvtár

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában