Diákolimpia

2023.06.28. 12:00

A soponyai Zichy János Általános Iskola diákjai kiváló eredménnyel végeztek a Kis Iskolák sportversenyén Debrecenben

Az iskola tanulói mindhárom sportágban eljutottak a legjobbak közé, ami rendkívül nagy teljesítmény.

Hajdú Marianna

Három kategóriában is a legjobbak közé kerültek a soponyai Zichy János Általános Iskola sportos diákjai

Forrás: Horváth Balázs

Fotó: Hovath Balazs - Blasius Photography

A Kis Iskolák sportversenye évek óta nagyon népszerű esemény, amelynek célja az esélyegyenlőség biztosítása a kisebb létszámú iskolák diákjai számára. Fontos, hogy a diákok sikerélményhez jussanak a népszerűbb sportágakban, és lehetőségek kapjanak a versenyzésre országos szinten is. Ez az esemény hatalmas létszámmal és részvételi számmal büszkélkedhet, és idén is több mint kilencezer diák vett részt a három sportágban.
A soponyai általános iskola diákjai kiváló eredményeket értek el az atlétika versenyeken is. Kiemelendő Varga Dorina 800 méteren elért második helyezése és Gyenis Noel harmadik helyezése. A lányok svédváltó csapata is kitűnően szerepelt, hiszen a második helyen végeztek. A csapat tagjai Gruiz Zsanett, Simon Emma, ​​Simon Virág, Varga Dorina. A fiúk svédváltó csapata a kilencedik helyen zárt Hegedüs Hunor, Hufnágel-Vörös Levente, Németh Benedek, Gyenis Noel szereplésével.
A labdarúgásban elért 12. helyezés és a kézilabdában elért 11. hely is figyelemre méltó eredmények, hiszen a versenyen országos szinten mérték össze tudásukat a legjobb diákok.
Ezek az eredmények bizonyítják, hogy a soponyai Zichy János Általános Iskola diákjai tehetségesek és elkötelezettek a sportban. Pekács Jánosné Marcsi néni, a testnevelő tanár irányítása és munkája nagy hatást gyakorol a diákok fejlődésére és sikereire. Reméljük, hogy továbbra is folytatják a kitartó munkát és még sikert érnek el a jövőben.
Madame Curie idézetével is összhangban van, hisszük, hogy minden diáknak szükséges hinni a tehetségében és kitartóan törekedni az eredményre. A soponyai diákok példája bizonyítja, hogy ez a hozzáállás valóban eredményeket hozhat – méltatta a gyerekek eredményeit Hollósi Lászlóné, az iskola vezetője.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában