A környezetvédelem helyett szégyenfolt

2023.06.30. 15:00

A hulladéksziget nem tette környezettudatosabbá a mezőszentgyörgyi lakosokat

Júliusától megszűnik a településen a konténeres szelektív hulladékgyűjtés, azaz a hulladékgyűjtő sziget a településen. Ennek oka több tényezőre is visszavezethető.

Hajdú Marianna

Fotó: Török János / Délmagyarország

A szelektív hulladékgyűjtés településünkön már megoldott. A Vertikál Zrt. meghatározott időpontokban és rendszerességgel házhoz menően elszállítja az újrahasznosítható és zöldhulladékot. Ezáltal biztosított marad a faluban a szelektív hulladékgyűjtés.
Az önkormányzat közösségi oldalán megjelent posztból kiderül, hogy a hulladékgyűjtő sziget fenntartási kötelezettsége lejár, és az idő alatt nem sikerült elérni a kitűzött célt. Sőt, a nem megfelelő használat csak további problémákat és környezetszennyezést okozott. Ezért a település vezetése úgy döntött, hogy megszüntetik a hulladékgyűjtő szigetet, és inkább a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre helyezik a hangsúlyt.
Az írásban kiemelték azt is, hogy hulladékgyűjtő sziget megléte nem tette környezettudatosabbá a lakosság nagy részét. Csak a szigeten egyre gyarapodó, korlátlanul lerakott szemét révén vált szégyenfolttá. Ezért fontosnak látták szembesülni a problémával és hogy mindannyian aktívan részt vegyenek a maguk által "kitermelt" hulladék mennyiségének visszaszorításában. 
Ezen felül kérnek mindenkit, hogy figyelmesen tanulmányozzák a hulladékszállításról szóló tájékoztatót és tartsák be az új irányelveket és szabályokat. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a szociális szövetkezeti bolt udvarán továbbra is tilos lesz szemetet elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában