Közgyűlés

2023.05.18. 18:30

Új tisztségviselőket választott az ARÉV Baráti Kör Egyesület

Csütörtök délután a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében tartotta évi rendes közgyűlését az ARÉV Baráti Kör Egyesület.

Héjj Vivien

Az idei év terveit is átbeszélte éves közgyűlésén az ARÉV Baráti Kör Egyesület

Fotó: NAGY NORBERT

– A mostani közgyűlésünk alapvető célja, hogy tájékoztatást kapjon a tagság arról, mit csináltunk 2022-ben, és hogy mindaz, amit elhatároztunk, miként valósult meg, hogy alakultak a bevételek, a költségek a tervezetthez képest. – foglalta össze a közgyűlés első napirendi pontját Kiss Lajos, az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnöke.

A találkozó következő fontos, szavazásra bocsátott témája volt a 2023. évi munkaprogram és költségvetés tervezetének elfogadása.

– Van öt-hat olyan célkitűzésünk, amit az alapszabály meghatároz: elsősorban az a dolgunk, hogy az ARÉV volt közösségét egyben tartsuk, és olyan programokat csináljunk, amitől ez az összetartás értelmet nyer. Kirándulásokat, kiállításlátogatásokat, egyéb összejövetelek szervezünk. Ezen kívül három nagy rendezvényünk van minden évben: az egyik a közgyűlés, a másik az Építők napja, a harmadik pedig egy év végi, régen nyugdíjas, ma már baráti találkozónak hívott összejövetel. – sorolta az idei év terveit és programjait Kiss Lajos.

A Baráti Kör tevékenységének része, hogy az ARÉV múltjából fennmaradt dokumentumokat, fényképeket rendszerezi, s igyekszik azt bemutathatóvá tenni. Ezt a folyamatot is tovább folytatja idén a jubileumot ünneplő társaság.

– Idén ősszel lesz húsz éve, hogy megszületett az ARÉV Baráti Kör gondolata. Amikor 2003-ban megszűnt a cég, akkor néhányan összejöttünk azzal a céllal, hogy valamilyen formában együtt maradjunk. Ekkor született meg a gondolat, de hivatalosan 2004-ben jött létre a Baráti Kör. Az év végi baráti találkozóra meghívjuk az összes alapító tagot – bár sajnos mindenki már nem tud eljönni. Jövő év elején pedig egy nagyobb szabású, kicsit tudományos, kicsit szakmai rendezvényt, megemlékezést tervezünk több társasággal összefogva. – tette hozzá az egyesület vezetője.

Az elnökségi létszám megfogyatkozása okán a jövő évi választást is előrébb hozták, így jelen közgyűlésen új elnökségi tagokat és tisztségviselőket választottak az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában