Mesés Kiskertek

2023.05.19. 20:30

Tizennyolc Mesés kiskert között sétálhatunk a fehérvári Zichy ligetben (galéria)

Pénteken délután megtelt mosollyal és gyerekzsivajjal a székesfehérvári Zichy liget, ahol mától két hétig kedves és persze mesés kerti alkotások közt sétálhatnak a járókelők. A Mesés Kiskertek programján tizennyolc fehérvári óvoda vett részt.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Öt évvel ezelőtt álmodta meg a város a Mesés Kiskertek programját. Székesfehérvár szinte minden óvodai intézménye részt vesz ebben a kedves kis megmérettetésben, ami azért ennél sokkal több. Erről Deák Lajosné önkormányzati képviselő, a program ötletgazdája így fogalmazott a pénteki eseményen:

- Környezettudatosságra, újrahasznosításra neveli a gyerekeket, s megtanulják, hogy a növényeket nem csak elültetni, de gondozni is kell. Mindezt csapatban teszik, tehát az egymásra odafigyelést, a közösségi munkát, toleranciát is megismerik.

Kedvenc meséiket alkothatták meg az óvodások ezen a napon a számukra kijelölt ágyásokon, növények ültetésével és kis kertecskékhez passzoló dekorációk segítségével. Két hétig lesz látható minden kis kerti alkotás a Zichy ligetben, majd pedig hazaviszik az ágyásokat az óvodákba, s ott újraépítik őket. Ezek után pedig továbbra is gondozhatják a kiskerteket a gyerekek – természetesen az óvónőkkel egyetemben.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az alábbi eredmények születtek a Mesés Kiskertek idei versenyén:

I. Tolnai Utcai Óvoda-A mesebeli zümmögők titka

II. Kicsi Kincsem Óvoda Harmatgyöngye Tagóvodája-Varázslatos gömbök

III. Ligetsori Óvoda- A tücsök és a hangya barátsága

Külödíjak:

A legkörnyezettudatosabb kiskert: 

Gyöngyvirág Óvoda-Kisvakond és a tavasz

A legkreatívabb kiskert:

Rákóczi Úti Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodája-Kacsalábon forgó palota

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában