Majális

2023.05.14. 07:45

Rossz idő, jó hangulat a Jordán-parkerdőben

Zene, tánc és iskolások a színpadon, finom ételek a bográcsokban – ez várt azokra, akik kilátogattak szombaton a Jordán-parkerdőbe, a csókakői majálisra, ahol még egy rézsűkaszát is megkereszteltek.

Borsányi Bea

A főzőverseny győztese a a Vértesalja Gyermekei nevű kör lett

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Május közepe ellenére a reggel induló főzőverseny résztvevői meleg kabátokban és vastag pulóverekben indították a napot, no meg jóféle házipálinkával, hogy jobban menjen a munka. A tavalyi 23 résztvevővel szemben idén csak 14 csapat bográcsaiban rotyogott mindenféle jó a székelykáposztától kezdve a különféle babételeken keresztül a nyúlig és a vadpörköltig bezárólag. Fűrész György, polgármester szerint, ők voltak a bátrak, akik nem ijedtek meg attól, hogy akár eshet is az eső. Mire az ételek elkészültek, a kabátok is lekerültek, igaz nem azért, mert kora délutánra felmelegedett volna az idő. A színpadon egymást váltották a fellépők, a sakk szerelmesei a sátor alatt szimultánt játszottak, a gyerekek pedig kedvükre ugrálhattak a különféle játékoknak köszönhetően, de talán a vízjáró hengernek volt a legnagyobb sikere. 

Népszerűnek bizonyult a szimultán sakk
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester kihasználta az alkalmat és bemutatta a falu közösségének azt a rézsűkaszát, amelyet közel 5 millió forintból szereztek be, túlnyomórészt a Magyar falu programban nyert támogatásból és már rá is került az önkormányzat egyik traktorára. 

Az eszközt Orsi névre – amúgy ez a márkaneve is - keresztelték a Szent Donát Borrend csókakői ezerjójával: a gépet elsőként a borrend reprezentáló borkirálynője, aki ugyancsak éppen az Orsolya nevet viseli, locsolt le néhány korty borral. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában