Hetek óta árválkodik

2023.05.08. 15:00

Roncsautó rontja a képet a velencei parkolóban (videó)

Hetek óta árválkodik egy roncsautó Velence egyik forgalmas – és fizetős – parkolójában. Egy baleset után kerülhetett oda, de vajon a közterületi tárolása nem okoz-e nagy bajt a tulajdonosnak?

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A sorsukra hagyott autók egy újabb jelenségére lehetünk figyelmesek Velencén, a Tábor utcában. A fizetős parkoló legalább két helyét foglalja el egy összetört kisautó már hetek óta. A helyiek szerint egy balesetet követően a gyalogos felüljáróról húzták ide ki a szerencsétlenül járt gépjárművet. A bal első oldala törött össze alaposan, de ezt leszámítva más sérülés nem fedezhető fel rajta. Csendben árválkodik a belső visszapillantó tükrön a két dobókocka és egy illatosító, a beazonosítása azonban okozhat némi fennakadást. A rendszám ugyanis mindenhonnan hiányzik róla.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Közterületen általában akkor tudnak intézkedni az illetékesek, ha az adott gépjárműnek lejárt a műszaki vizsgája, de így, hogy a beazonosítása némi „nyomozást” igényel, ezért megkerestük kérdéseinkkel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot, vajon mi a teendő egy ilyen, elhagyatott autóval? Megkérdeztük azt is, érkezett-e bejelentés az adott balesetről, amely vélhetően április utolsó hetében történhetett. Válaszok esetén folytatjuk, amelyre a velenceiek is kíváncsiak, főleg, hogy rendszeresen kénytelenek az úttesten várakozni, ha nincs elegendő parkolóhely a területen.

A rendőrség tájékoztatása szerint  a rendőrség csak abban az esetben intézkedik elhagyott gépjármű elszállításáról, amennyiben a szóban forgó gépjármű forgalmi akadályt képez. Ellenkező esetben a területileg illetékes önkormányzat rendelkezik hatáskörrel annak elszállításával kapcsolatban. A járművek elszállításához - amennyiben azt az önkormányzat végzi - rendőrségi engedélyre nincs szükség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában