Emlékhelyek Napja: nálunk lesz a központi rendezvény

2023.05.08. 10:00

Pákozd kitüntetett helyszínt biztosít

A pákozdi katonai emlékparkot tavaly az „Év emlékhelye” díjjal tüntették ki. A létesítmény méltó helyszínt biztosít az idei Emlékhelyek Napja országos programsorozat központi eseményeinek május 13-án, szombaton.

Tihanyi Tamás

A pákozdi katonai emlékpark egyben nemzeti emlékhely is, és ilyen minőségében a legjobbak között tartják számon

Fotó: Tihanyi Tamás

A 10 órakor kezdődő ünnepi program a Katonai Emlékpark Kft. nemrégiben kinevezett ügyvezetőjének, Görög Viktóriának köszöntő gondolataival, valamint Móczár Gábornak, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatójának megnyitó beszédével kezdődik majd. Az ünnepség különlegességét a katonai hagyományokból ismert zászlóadományozás, zászlóáldás, és a tartós partnerséget – egymáshoz való hűséget – szimbolizáló zászlószegelés ceremóniája adja. A nap gazdag programjában olyan események szerepelnek, mint kültéri séták a lövészárokban, az „Egy-Én-Is-Ég – Emlékezés Latinovits Zoltánra” című műsor Bencze Ilona, Trokán Péter, Heinczinger Miklós és Tolcsvay Béla művészek közreműködésével, melyet az emlékpark újonnan elkészült fedett teraszán élvezhetnek a látogatók. Erről interjút olvashatnak a Feol-on.

Kültéri séták szerepelnek a szombati program eseményei között
Fotó: Tihanyi Tamás

Látható lesz kiállítás is: a vietnámi háború lezárásának 50. évfordulójára összeállított kisplasztikák Farkas Aladár műveiből.   A kisgyerekeket repülőgép szimulátorral, hadtörténelmi foglalkozásokkal és gyermeksarokkal várják, a nagyobbaknak pedig a BakaLand elnevezésű akadálypálya katonás kihívásait ajánlják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában