Égig ér a gaz a déli elkerülő mellett

2023.05.22. 18:02

Ősdzsungel „szépíti” az új déli elkerülő menti zöld területet. Miért nincs még rendbe téve? (videó)

Olvasóinktól kaptuk a jelzést, miszerint az újonnan átadott déli elkerülő út Seregélyesi úti csatlakozásánál akkora már a fű, hogy az arra autózókat is zavarja. Nem értik, miért nem teszi a dolgát a városgondnokság és miért hagyja ilyen igénytelenül az elkerülő útnak ezt a szakaszát? De itt lehet, hogy meg kell védenünk a városgondnokságot...

Hajdú Marianna

Fotó: NZP

Mindenesetre a bicikliút melletti zöld területen már komplett dzsungel alakult ki. Szemmel láthatóan nem az elmúlt esőzések miatt nőtt hatalmasra a fű, mivel a területen több, mára már fásszárú gaz is magasodik, amely lássuk be, nem egy-két hét alatt növi ki magát és erősödik törpefává. Mondjuk ki, méltatlan az új út állapota.

Fotó: NZP


De akkor miért is írjuk, hogy megvédjük a városgondnokságot? Mert megkerestük Bozai István városgondnokot, aki elmondta, hogy a kivitelezővel az út átadásakor megállapodtak abban, hogy az útszéli területet a törmelékektől a kivitelező tisztítja meg, aztán a növényzetet legalább egy alkalommal rendbe teszi, majd ezt követően veszi át a városgondnokság a terület fenntartását. A városgondnokság még ha szeretné is levágni a gazt, nem teheti a munkálatok során hátrahagyott beton- és aszfalttörmelékek miatt.


Tehát olvasóink jól látják, áldatlan állapotban van az új út környezete, ezért kísérletet teszünk arra, hogy megtudjuk a kivitelezőtől, mikor adják át végleg a területet.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában