Kutyatulajdonosok, figyelem!

2023.05.07. 16:00

Oltás: ebeknek évente kötelező

A hatályos jogszabályok szerint minden három hónapos kort betöltött ebet kötelező veszettség elleni védőoltásban részesíteni. Ez az állattulajdonos kötelessége és felelőssége.

Héjj Vivien

Forrás: pixabay.com

Idén is, mint minden évben lehetősége van a kulcsiaknak az úgynevezett összevezetéses védőoltást kedvezményes áron, szervezett formában beadatni a körzeti állatorvossal Az oltás a polgármesteri hivatal előtti területen lesz május 10-én, szerdán 15 és 17 óra között. A pótoltás időpontja: május 18., csütörtök 8 és 9 óra között.

A kutyatulajdonosok az oltásra feltétlenül vigyék magukkal az eb egyedi sorszámú oltási könyvét. Fontos hangsúlyozni, hogy csak mikrochippel ellátott kutyát lehet beoltani. Akinek a fenti dátumok egyike sem alkalmas, az az állatorvosi rendelőben – Rácalmás, Márkus István utca 6. – adathatja be kutyája oltását. A kötelezettség elmulasztása hatósági eljárást és büntetés kiszabását vonja maga után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában