Szebbé teszik a települést

2023.05.18. 14:30

Megjelentek az első színes, virágos biciklik a faluban

Idén év elején született az elhatározás: díszítsék Vértesacsa utcáit színes kerékpárok, amelyekre nem csak virágokat tesznek majd, de az adott utca nevét viselő táblákat is. Az elhatározást tett követte, az elmúlt napokban pedig megjelentek az első „közterület-biciklik” a faluban.

Borsányi Bea

A rendbe tett kerékpárok a szivárvány minden színében pompáznak

Fotó: Tormáné Kiss Krisztina

Ahogy arról korábban írtunk, az ötletet Tormáné Kiss Krisztina vetette fel és az ő szervezőmunkájának köszönhetően kezdtek gyűlni a régebbi és újabb kerékpárok, amelyek kisebb felújítás után a lakatoshoz kerültek, aki rájuk hegesztette a virág-, és a táblatartókat. Aztán jött a festés. Az eredeti terveben még csak a falut átszelő főútba torkolló utcák kereszteződésébe szándékoztak ilyen díszt tenni, ám – ahogy mondani szokták -, ha egy üzlet beindul! Végül úgy határoztak, kerüljön Vértesacsa mind a 18 utcájának elejére akár merészebb színekben pompázó, virágos kerékpár. Első körben négy darab került a helyére, amelyet azóta továbbiak követtek. Vidámak, nem?

Fotó: Tormáné Kiss Krisztina

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában