Szöcskék, békák, miegymás...

2023.05.14. 08:00

Meghirdette dinnyési táborát a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága

Öt napon keresztül ismerkedhetnek a vízi élővilággal a táborozó kisdiákok.

Hajdú Marianna

Forrás: FMH-archív

Izgalmakkal teli táborba invitálja a kisiskolás gyerekeket, július 17-e és 21-e között a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI). A Dinnyési Templomkertbe szervezik a Dinnyési Kócsag Napközis Táborukat, ahol a gyerekek az öt nap alatt, testközelből ismerkedhetnek a vízi és vízparti élővilággal, kutathatnak ízeltlábúak, madarak, hüllők, emlősök és növények után.

– Minden nap egy másik élőlény csoportot ismerhetnek meg a gyerekek. Lesznek kutatások, mint például a vízparton szűrőkkel vizsgálják majd meg a vizet és láthatják, hogy milyen élőlények élnek a vízben, amiket természetesen mikroszkóp alatt is megnézhetnek. Tervezünk madárgyűrűzést is. Nádi énekesmadarakat, barkóscinegét, nádiposzátát és társaikat – amik ebben az időben sikerül majd hálóval befogni – gyűrűzzük majd meg, a gyerekek közreműködésével. Az utolsó napon terv szerint, a fehérvári Sóstó Vadvédelmi Központba látogatnak a gyerekek, ahol délelőtt a vadmentő központban, az éppen kezelt állatokat mutatják meg az állatorvosok, a táborozó diákoknak. Az egész heti programot, a Sóstói Tanösvényen tett sétával zárjuk – tudtuk meg Gáll Zsuzsannától. 

A táborba május 31-ig van lehetőség jelentkezni, további információkat a [email protected] email címen kaphatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában