Puskagolyóként rontott elő

2023.05.20. 18:47

Macska kergette ki a rókát, az úrhidai udvarról (videó)

Vajon mi késztette az úrhidai házi cicát, hogy szembeszálljon a portára settenkedő rókával?

Hajdú Marianna

Fotó: Radisics Milán

A biztonsági kamera éjszaka rögzítette ezt a felvételt. ami egy macska kergeti el az udvaron ólálkodó rókát. Közösségi oldalára Medve Zsófi Fanni töltötte fel az izgalmas cselekményt. A képsorokon Szaffi névre hallgató macskájuk védte meg családja ingatlanát, a betolakodótól.


A sötétben rögzített képeken jól látszik, hogy a róka egyenesen célpontja felé tart, amikor puskagolyóként ront elő Szaffi és kergeti meg az éjszakai tolvajt. A róka azonban nem szalad messzire, nagy örökben igyekszik meglépni a macska elől, de folyton visszakanyarodik. Egy ízben még le is ül a portát védő Szaffival szemben, aki félrehúzódik, de amint a róka ismét eredeti célja felé venné útját, újból nekiront. Hatalmasra borzolt szőrrel és görbe háttal fenyegeti perceken keresztül a pofátlan vadat, de nem hátrál meg. 
Szaffi gazdája elárulta a feol.hu-nak, hogy a hős házikedvencnek végül sikerült a rókát kiűznie az udvarrol, aki azóta sem tért vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában