Városi ballagás

2023.05.06. 15:30

„Legyenek álmaitok” – Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a végzős diákokat (videó, galéria)

Közel kétezer diák sorakozott a városi ballagás idején Székesfehérvár belvárosában. A városvezető biztató gondolatokkal engedte útjára a fehérvári középiskolák diákjait.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Idén a város oktatási intézményeiben 80 végzős osztály összesen 1926 diákja fejezi be középiskolai tanulmányait. A városi ballagás szép hagyománya idén is folytatódott, a ballagó diákokat Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a Városház téren. Az ünnepség kezdetén Zsigmond Lala énekét és Farkas Angéla, a XIII. Fehérvári Versünnep győztesének szavalatát hallhatta a ballagó közönség.

– Ami a középiskolás években a legszebb, abból rengeteg dolog bennetek van és magatokkal fogjátok vinni: a barátságok, az emberi kapcsolatok, az élmények, az értékek, a tudás és egymás megbecsülése ott marad veletek. – szólt a diákokhoz Cser-Palkovics András. A polgármester a nemrég hazánkba is ellátogató Ferenc pápa szavait idézve úgy fogalmazott: „Legyenek álmaitok”.

 

– Az álmaitok azért vannak, hogy megvalósítsátok, és meg is tudjátok valósítani, mert képesek vagytok rá. Bátorsággal, akarattal, egymás segítésével és támogatásával. Ti már sokat tettetek ezért a városért, legyetek erre büszkék. Van egy hely – Székesfehérvár –, ami titeket oltalmaz, ami mindig visszavár, ami mindig próbál nemcsak a múltban, hanem a jövőben is segíteni és támogatást adni. – hangsúlyozta a városvezető.

A ballagó diákok nevében Török Laura, a Vasvári Pál Gimnázium végzős diákja, a XIII. Fehérvári Versünnep második helyezettje búcsúzott.

– Gondoljunk csak bele, mennyi lehetőséget kaptunk, amelyekkel rengeteg élmény járt kéz a kézben: tanulmányi versenyek sokasága, különböző sportversenyek és egyesületek, amelyek biztosítják, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább testhezálló mozgásformát. Híres elődeink, akiket Fehérvárhoz köt a múlt, méltán lehetnek büszkék ránk. Azt gondolom, fentről mosolyogva látják, mekkora szerepet vállal a város a kultúra átadásában és éltetésében, lehetőséget adva nekünk önmagunk és tehetségünk megmutatására. – hangzott a diákok búcsúja.

A végzős tanulók következő nagy megmérettetése a szakmai vizsgákkal és az érettségivel kezdődik. Utóbbi hétfőn, a magyar nyelv és irodalom feladatsorral indul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában