Kitekintés négy évre

2023.05.17. 15:35

Közgyűlést tartott a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Fehérváron

A városháza dísztermében tartotta meg évi rendes közgyűlését a Honvédség és Társadalom Baráti Kör. Nemcsak az elmúlt esztendő gazdasági és cselekvési tervét vitatták meg, hanem a korábbi évekre is emlékeztek.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az 1995. május 18-án alakult szervezet célja a civil lakosság és a katonák, a társadalom és a hadsereg kapcsolatának erősítése, a nemzet érdekeit szolgáló honvédelem ügyének támogatása, a hadtörténelem népszerűsítése és élményszerű megjelenítése. De feladatuknak érzik a fiatalok hazafias-honvédelmi nevelését, a katonahagyományok őrzését, valamint a katonakultúra terjesztését is. Több mint két évtizede tölt be híd szerepet a civil szervezet a társadalom különböző csoportjai, rétegei között. 

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör szerda kora délután kezdte meg a városháza dísztermében a közgyűlést, Karsai Béla vezetésével. Az elnök a határozatképesség megállapítását és a napirendi pontok elfogadását követően megkérte a szervezet megjelent tagjait, hogy egy perces néma felállással emlékezzenek a Baráti Kör elmúlt időszakban elhunyt tagjaira, Hada Tiborra, és Pallos Istvánra. Ezt követően köszöntötték az egyesület új tagjait, Péter-Szabó Anitát és Rácz-Szabó Krisztiánt.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Aztán megkezdődött az érdemi munka, melynek első felvonása a Baráti Kör Elnökségének 2022. évi beszámolója a szervezet munkájáról, kitekintéssel az elmúlt 4 évre. Sorosy Tamás titkár hosszú, minden részletre kitérő előadása után következett a hasonló időszakot felölelő gazdasági beszámoló, melynek Balassa István gazdasági vezető volt az előadója. 

A cselekvési tervek elfogadását követően Lévai Miklós, a Jelölő Bizottság elnöke segítségével lezajlott az elnökség, bizottságok, küldöttek választása, majd az elismerések átadása. 

Az esemény mélyen a délutánba nyúlt és a Vörösmarty Színházban folytatódott a hagyományos, Székesfehérvár Köszönti Katonáit programmal, mely során a szokásos, színvonalas műsor keretében kitüntetéseket is átadnak az arra érdemeseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában