Javuló életminőség

2023.05.19. 13:00

Komplex fejlesztés kezdődött Ráckeresztúron

A Kölcsey park fejlesztésének célja a zöldterület növelése mellett, hogy a településen élők kortól függetlenül komplex szabadtéri élményt, aktív kikapcsolódási lehetőséget kapjanak.

Héjj Vivien

A fejlesztés részeként az évelő növények beültetése is elkezdődött

Forrás: Önkormányzat

Az életminőség javítását és a környezeti fenntarthatóságot szolgáló közösségi fejlesztéseket célzó pályázati felhívásra nyújtott be sikeres pályázatot Ráckeresztúr önkormányzata. A hatmillió forintos fejlesztés részleteiről a település hivatalos oldalán kapott tájékoztatást a lakosság.

– A projekt tárgya a játszótér eszközparkjának bővítése, a sportpark és gyalogos járda közti szabad területen növénysáv telepítése, illetve egy pihenésre alkalmas, új utcabútorokkal felszerelt parkrész kialakítása – olvashatóak a tervek, melyekkel összefüggésben megkezdődtek a munkálatok a Kölcsey parkban, ahol a gyerekek nagy örömére egy új játszóvár és hinták is helyet kapnak.

S hogy pontosan milyen elemeket tartalmaz a fejlesztés? A tájékoztatás szerint a sportpark és a játszótér közti fás területen két asztal-pad garnitúra és egy hulladékgyűjtő telepítése várható, míg a sportpark és a gyalogos járda közti szabad területen alacsony fenntartási igényű, mégis dekoratív évelőágy kap helyet 166 tő évelő növénnyel.

– Az önkormányzat a település életminőségének javítása érdekében elkötelezett a fejlesztések mellett. Mind az épített, mind pedig a természeti környezet kedvező állapotának fenntartása, javítása fontos annak érdekében, hogy a lakosság komfortosan, otthon érezze magát, hogy a településkép összhangja meglegyen – hangsúlyozta a település polgármestere, aki kiemelte, a projekt célja, hogy a közösségi tér eddig kihasználatlan részén növelni tudják a zöldterületet, az új eszközök telepítésével pedig komplex szabadtéri élményt, aktív kikapcsolódást biztosítsanak minden korosztály számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában