Frissen Fejérből

2023.05.31. 14:02

Kitüntetésekkel jutalmazták a Vöröskereszt önkénteseit (videó)

Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete világnapi ünnepségét tartotta szerdán délelőtt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Központban.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Anno egy háború véres és öldöklő csatája hívta életre a Vöröskereszt szervezetét, fontosságuk több évtized alatt sem halványult. A hétköznapi hőseink teszik a dolgukat akkor is, amikor mi azt hisszük, minden rendben halad az életben. Gyűjtik a segélycsomagokat, véradásokat szerveznek, segítik a menekülteket, óvják a fiatalokat és nyújtanak segítséget, ahol csak tudnak. Idén 164 éves lett a Vöröskereszt. Ünnepi rendezvényükön részt vett Fábián Károly, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének elnöke, Szűcsné Szigeti Hedvig, a Vöröskereszt Fejér Megyei igazgatója. Székesfehérvár Önkormányzatát Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok képviselte.

A szervezet világnapi ünnepsége alkalmat adott arra is, hogy átnyújtsák elismeréseiket önkéntes tagjaiknak:

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Vöröskeresztes tevékenységért Kitüntetés Arany fokozatát vehette át Huszár Lászlóné, csákberényi alapszervezeti titkár. 
Vöröskeresztes tevékenységért Kitüntetés Ezüst fokozatát vehette át Simonné Zámbó Margit, fehérvárcsurgói alapszervezeti titkár.

Vöröskeresztes tevékenységért Kitüntetés Bronz fokozatát vehette át Bóka Erika, a Zámolyi Alapszervezet titkára. és Simonné Zsuffa Erzsébet, Pusztaszabolcs polgármestere. 
Életmentő érdemrendet adományoztak Bakó Zsuzsannának és Kovácsné Rockenbauer Rékának.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában