Frissen Fejérből

2023.05.11. 09:00

Ki lesz idén Csákvár díszpolgára és tiszteletbeli polgára?

Július 10-ig várják a javaslatokat arra, ki kapja idén a Csákvár Város Díszpolgára, valamint a Csákvár Tiszteletbeli Polgára címet.

BB

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

„Csákvár település önkormányzata a település gazdasági gyarapodását, továbbfejlődését, kulturális és művészeti értékeinek megőrzését és annak tiszteletben tartását csak az együttmunkálkodó polgárokkal tudja és kívánja megvalósítani. Vannak olyan személyiségek, akik a település közéletének valamely területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, illetve nyújtottak, olyanok, akiknek személye vagy tevékenysége érdemben és elválaszthatatlanul kapcsolódik Csákvár településhez.” – olvasható az önkormányzat felhívásában, amelyben arra kéri a csákváriakat, tegyenek javaslatot arra, kiknek ítélje a város idén a fentebb említett két kitüntető címet. Ez a két kitüntetés nem csak élő személynek, de posztumusz is adományozható.

A Csákvár Város Díszpolgára elismerő cím annak a magyar állampolgárságú, vagy külföldi személynek adományozható, aki Csákvár város gazdasági gyarapodását, fejlődését, kulturális és művészeti értékeinek megőrzését és azok tiszteletben tartását szolgálta, a települési közélet valamely területén kiemelkedő teljesítményt nyújtott, tevékenysége érdemben és elválaszthatatlanul kapcsolódik Csákvár városhoz.

A Csákvár Tiszteletbeli Polgára díj annak a nem csákvári, külföldi, vagy magyar állampolgárnak adományozható, aki a munkájával jelentős mértékben elősegítette Csákvár és polgárai szellemi és gazdasági fejlődését, gyarapodását.

Mindkét elismerésből évente legfeljebb kettő adható, a beérkezett javaslatok alapján a képviselő-testület tagjai döntenek a kitüntetettek személyéről. A díjak átadására szokás szerint az augusztus 20-i ünnepségen kerül sor. Az indoklást tartalmazó kitüntetési javaslatoknak július 10-én éjfélig kell beérkezniük a Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal titkárságára papír alapon, vagy a [email protected] email címre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában