Gasztro háború

2023.05.15. 16:00

Ki főzi a legfinomabb sertéstokányt Mezőszentgyörgyön?

Most bárki megmutathatja, milyen is valójában a főző, – na meg a sütő – tudománya.

Hajdú Marianna

Forrás: Pexels

A XXIII. Pünkösdi főző- és sütiverseny szervezői két kategóriában keresik a falu gasztroguruját: délelőtt a sertéstokány elkészítésében kelnek fakanálra egymással szemben a csapatok, délután a csokis sütemények dömpingjéből választják ki a zsűritagok, a három legfinomabbat.

A főzőversenyre a csapatok jelentkezésést május 19-ig várják a szervezők a művelődési házban. A versenyhez minden induló csapatnak két kiló sertéshúst biztosítanak a helyszínen, ezen felül, minden másról maguknak kell gondoskodni a versenyzőknek, beleértve az edényeket és a tűzrakáshoz szükséges eszközöket is – tudtuk meg a részleteket Kiss Pétertől, az Eötvös Károly Művelődési Ház megbízott vezetőjétől. 
A sütiversenyre szintén május 19-ig van lehetőség nevezni, egy-egy tányér, barmilyen csokoládés süteménnyel, amit a rendezvény napján, délig lehet leadni, szintén a művelődési háznál.

Május 28-án, a pünkösdi rendezvényen nem csak a főzésé lesz a főszerep. Nem marad el az évenkénti pünkösdi királyválasztás sem és az ország erős embere, Fekete László fiaival tart majd “erődemonstrációt”. A gyerekekről sem feledkeznek meg. Nekik bábjátékkal, cukorágyúval, óriásbuborékkal, ugrálóvárral és bűvészbemutatóval teszik gyermeknapivá a pünkösdi hétvégét. 
A felnőttek szórakoztatása sem marad el, ami többekközött nosztalgia műsorral, operett bemutatóval és éjfélig tartó retro discoval lesz színes. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában