Hamarosan újra élettel teli a Virágóra

2023.05.08. 14:00

Kedden kezdik a Virágóra beültetését

Az elmúlt napok internetes bejegyzéseit látva többekben felmerült, hogy vajon mikor kezdődik Székesfehérvár Virágórájának beültetése? Mikor fog újra pompázni?

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Szinte minden tavasszal visszatérő kérdés, hogy mikor fog virágba borulni a Virágóra, így nem meglepő, hogy ez idén is többekben felmerült. Azonban nem csak a virágosítás pontos idejére voltak kíváncsiak a fehérváriak, hanem arra is, hogy miért nincs felszerelve az óramutató? 

A kérdéseknek utánajárva megkerestük Bozai Istvánt, a Városgondnokság vezetőjét, aki elárulta, hogy minden évben májusban kezdik a kétnyári virágok kiültetését. Idén erre május 9-én, kedden kerül sor, de előtte egy nappal már zajlanak az előkészítő munkálatok. Az óramutató kapcsán pedig elmondta, hogy azt minden évben leszerelik a hideg időkre és csak tavasszal, az új virágok beültetésénél rakják vissza. 

Ami magát a Virágóra kinézetét illeti, arról még tavaly szavazhattak a fehérváriak és a legtöbben a székesfehérvári városfalat szimbolizáló verzióra voksoltak, szám szerint 6670-en. Így ezt fogják megvalósítani hamarosan a Városgondnokság munkatársai.

2022-ben egy korábbi kompozíció ihlette a nyertes ültetési tervet
Forrás: Városgondnokság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában