Június 3-án újabb sztrájk várható!

2023.05.27. 11:30

Ismét sztrájkba lépnek az Arconic-Köfém dolgozói - mégsem sikerült megállapodni

Lassan már mi magunk sem tudjuk követni a vállalat és VDSZ között lévő egyeztetéseket.

Déri Brenda

Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

Míg egyik nap arra utaló jelek vannak, hogy végre sikerült megállapodni és az Arconic-Köfém megadja a munkavállalók által kért béremelést, addig másik nap már ennek a szöges ellentéte. Legutóbbi cikkünkben, melyet e témában írtunk, ott tartottunk, hogy habár voltak egyeztetések, de nem sikerült megállapodni, így a dolgozók két órás figyelmeztető sztrájkba léptek kedden. Még akkor a helyszínen a VDSZ elnöke, Székely Tamás elmondta, annak érdekében volt két órás a sztrájk, hogy minkét műszakban dolgozók részt vehessenek benne, nagyobb üzenetet adva ezzel a munkavállalónak a béremelés támogatottságáról. Nem sokkal ezután kaptuk a hírt, miszerint a figyelmeztető sztrájk minkét műszakban igen sikeres volt és beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A vállalat ugyanis még aznap jelezte a munkavállalókat képviselő VDSZ-nek, hogy folytatódhatnak tovább a bértárgyalások. Az elnök akkor úgy fogalmazott, hogy úgy tűnik pozitív irányban várható a változás, legalábbis neki ezt a benyomást keltette kedden az Arconic-Köfém a sztrájk után. 

Nemrég azonban megtudtuk, hogy mégsem ilyen végkifejlete lett a tárgyalásnak, nem sikerült megegyezni. Így június 3-án, szombaton a vállalat dolgozói ismét sztrájkba lépnek. Székely Tamás hozzátette, azért ez a viszonylag távolabbi dátum a sztrájkra, mert bízik abban, hogy a munkáltató meggondolja magát és végre megkapják a dolgozók a jogosan követelt béremelést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában