Gyűjtés

2023.05.06. 07:15

Ingyen leadható az elektromos hulladék Ercsiben

Az ajánlat egy délelőttön át érvényes: május 6-án, szombaton 8 és 12 óra között adhatják le e-hulladékaikat Ercsi lakói.

Héjj Vivien

Leadható minden, ami valaha árammal, elemmel vagy akkumulátorral működött.

Forrás: pexels.com

Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel, azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot, nehézfémet is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek.

Az elektromos hulladékban rejlő másodnyersanyag jelentős része újrahasznosítható. A gyűjtés célja, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található, környezetre és emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

A gyűjtés ideje: május 6., szombat 8-12 óráig, helyszíne a Dózsa György úti Tiszti Klub. Leadható minden, ami valaha árammal, elemmel vagy akkumulátorral működött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában