Frissen Fejérből

2023.05.03. 10:26

Ezért lettek Vereb tiszteletbeli polgárai

Két személy is megkapta idén a Vereb tiszteletbeli polgára címet. Olyanoknak ítéli a képviselő-testület, akik sokat tettek a településért.

S. Töttő Rita

Fotó: Marton Rita

Nem verebi lakosok kaphatják meg a Vereb tiszteletbeli polgára elismerést, de mindenképpen olyanok, akik hosszú időn keresztül kulturálisan, gazdaságilag támogatják a települést, viszik a település jó hírét, vonzzák ide a vendégeket.

Fotó: Marton Rita 

Idén a Verebi Vitéz Napján adta át az okleveleket Kurcz Mária polgármester. Ezúttal Ducza Nóra énekművész és Széplaki Iván, a Széplaki Hangtechnika alapítója vehette át a címet, illetve egy-egy batyut, tányérral, kupával és jelkép értékkel egy sajttal – hogy tudják: ha bármikor visszatérnek Verebre, mindig szívélyes vendégfogadásban lesz részük.

Az énekművész számos helyi rendezvényen fellépett már, többek között a Végh János Zenei Napokon is közreműködött. Széplaki Iván pedig a helyi eseményeken felel a színpadtechnikáért és a hangosításért – ezt a szakmai munkát hálálta meg most a település neki a díjjal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában